Lee Brice – Hard2Love

Hard To Love

De bijna 33-jarige, uit Sumter in South Carolina afkomstige, Lee Brice heeft met Hard To Love een dijk van een album uitgebracht. Een verademing wat mij betreft in de huidige country scene, die naar mijn mening steeds meer overhelt naar snerpende gitaren en schreeuwende zang uithalen. Niet Lee Brice! Hij kreeg onlangs een award als singer /songwriter voor the Song Of The Year en daarbij staat de song”A Woman Like You”op nr 1 in de charts.Ook de song Hard To Love is hard op weg een topper te worden!

Lee Brice voelt zich niet gevangen in een bepaald hokje.De artiesten die hem beinvloed hebben zijn Garth Brooks,Hank Williams jr,John Mayer,Edwin McCain,Tom Petty en zelfs Ray Charles en Whitney Houston, aldus Lee. De liedjes op het album zijn prachtig en niet alleen A Woman Like You en Hard To Love, maar ook Don’t Believe Everything You Think( Jezelf iets wijs maken), het aanstekelijke Parking Lot Party, Seven Days A Thousand times, elk liedje op dit album is het waard om goed te beluisteren en te genieten van teksten en melodie. Zelfs het beetje sinistere liedje That’s When You Know It’s Over, startend met de piep van de ziekenhuisapparatuur, is een schoonheid. Lee heeft overigens meegeschreven aan liedjes voor Garth Brooks,Adam Gregory en Tim McGraw en de song van Lee,Love Like Crazy, heeft het record van Eddy Arnolds Bouquet Of Roses, als langst verblijvende song in de hitlijsten, gebroken. Lee komt uit een muzikale familie met gospel traditie en ik hoop in de toekomst nog veel te horen van Lee Brice!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*